inici | noticies
2018
24 | abril

DIADA DE SANT JORDI

Ahir 23 d'abril, de les 17 a les 20 hores vam ser a la plaça Major repartint la revista que van fer els i les alumnes. Van tenir molt d'èxit, les vam repartir totes!!!

Si algú encara no la té, a l'escola ens en queden unes quantes.

2018
23 | abril

Sant Jordi

Vols saber la llegenda de Sant jordi...?

La trobaràs a l'apartat Cultura i Tradició.

2018
23 | abril

Festa del llibre i de la rosa

Sant Jordi és el patró dels enamorats a Catalunya en record a la gesta del sant en salvar a la princesa del drac. La tradició de regalar una rosa a la noia que s’estima sembla que es remunta al segle XV amb la “Fira dels Enamorats” que es celebrava a Barcelona. El que si és cert és que en aquest mateix segle, es regalava una rosa a totes les noies que assistien a la missa que es celebrava a la capella dedicada a Sant Jordi en el Palau de la Generalitat.

Altres diuen que per festejar el Sant, a Barcelona, la noblesa celebrava al Born, torneigs, justes i altres jocs d’armes, i on les dames eren obsequiades amb roses i flors. El costum d’obsequiar a l’estimada amb una rosa es va anar estenent fins arribar a ser com coneixem en l’actualitat.

D’altra banda el 23 d’abril coincideix amb la festa del “Dia del Llibre”. Aquesta festa va començar a celebrar-se el 7 d’octubre de 1926, a instàncies de l’escriptor i editor valencià afincat a Barcelona Vicent Clavel Andrés, que ho va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona, per commemorar el naixement de Cervantes. El president del govern espanyol, Primo de Rivera, ho va acceptar i el Rei Alfons XIII va firmar el decret instituint la “Festa del Llibre Espanyol”. A l’any 1930 es va traslladar al dia 23 d’abril, data de la mort de Cervantes. Al 1995, la Unesco declarar aquesta data, en què també varen morir William Shakespeare i Josep Pla, “Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor”.

 

2018
14 | abril

VIATGE A LISBOA

Aquest cap de setmana, som a Lisboa. Estem de viatge de final de curs. Ens ho estem passant molt bé i gaudint de la ciutat.

😊

2018
12 | abril

Yuri's night!

El 12 d'abril de 1961 en Yuri Gagarin va ser el primer humà en viatjar a l'espai i fer una volta al planeta Terra.
Al 2001 i en el marc d'aquesta efemèride un grup de persones, coordinades per l'organització Yuri's night, van decidir realitzar una sèrie d'esdeveniments per commemorar aquesta gesta.
Si voleu saber què hi ha previst, podeu visitar la seva web

https://yurisnight.net/

Passeig de les escoles, 3 (Edifici CEIP Fontmartina) 08460 Santa Maria de Palautordera Tel: 93 848 25 73 info@escolaadultspalautordera.cat | a8057072@xtec.cat
© 2011 ESCOLA D’ADULTS FERRAN SOLDEVILA | Politica de Privacitat | LFS